Η Ρακή, ή Τσικουδιά, το διαφανές αρωματικό νέκταρ της Κρητικής γης, δεν είναι μόνο ένα τοπικό προϊόν της Κρήτης.
Είναι η ουσία μιας γνήσιας παράδοσης, η ταυτότητα ενός πολιτισμού που συνδέεται πλήρως με την καθημερινή ζωή των περήφανων κατοίκων του νησιού, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την Κρητική φιλοξενία.
Η Τσικουδιά στην Κρήτη, μεταξύ άλλων, είναι ένα σημάδι φιλίας και καλοσύνης, ένα εργαλείο επικοινωνίας.
Με μία Τσικουδιά, οι Κρητικοί επιθυμούν να γιορτάσουν και να καλωσορίσουν τους επισκέπτες τους, να συζητούν στο καφενείο με την παρέα, να ξεπερνούν τις θλίψεις τους και να λύνουν τις διαφορές τους.
Η ρακή παράγεται από τοπικές ποικιλίες της Κρήτης (κυρίως λιάτικο) με την μέθοδο της απόσταξης σταφυλιών σε χάλκινο κλασματικό άμβυκα.
Οι Κρητικοί χρησιμοποιούν καθημερινά τη ρακή σαν φάρμακο.
v.38%
Συνοδεύει ελληνικούς μεζέδες όπως: Ελιές, παξιμάδι με ντομάτα & ρίγανη, τζατζίκι, οματιές, αγκινάρα κ.α.
Με ένα μικρό ποτήρι τσικουδιά οι Κρήτες τσουγκρίζουν στις χαρές και λένε ''Στην Υγειά Μας''.